Næringsstrukturen i fisket
Studer de tre bildene på side 147, bruk tabellene og svar på spørsmålene.
Oppgave
- Beskriv hva som skjer på de tre bildene – fra fisken i havet til den ligger på fat. Hvilken næring gjør hva?
- Hvor mange arbeider innenfor primær-, sekundær- og tertiærnæringene i dag? Du kan bruke tallene i læreboka eller finne oppdaterte tall i tabellen ”Sysselsatte etter yrke og næring”.
- Hvor mange arbeidet innenfor fiskerinæringen i 2004? Innenfor hotell og restaurant (inkludert varehandel)?
- Hvor mange kvinner og menn var henholdsvis fiskere og kokker, hovmestere og servitører (fagutdannede) og ufaglært kjøkkenpersonale? Se tabellen ”Sysselsatte etter kjønn og yrke”.
- Hvorfor er det så få som arbeider som fiskere eller i fiskerinæringen i dag sammenliknet med antall ansatte i restaurant, kjøkken og kantine?
|
Oppgaver
Næringsstrukturen i fisket
|