Kapitteloversikt
til hovesidenutskrift
 

Næringsstrukturen i fisket

Studer de tre bildene på side 147, bruk tabellene og svar på spørsmålene.

Oppgave

  1. Beskriv hva som skjer på de tre bildene – fra fisken i havet til den ligger på fat. Hvilken næring gjør hva?
  2. Hvor mange arbeider innenfor primær-, sekundær- og tertiærnæringene i dag? Du kan bruke tallene i læreboka eller finne oppdaterte tall i tabellen ”Sysselsatte etter yrke og næring”.
  3. Hvor mange arbeidet innenfor fiskerinæringen i 2004? Innenfor hotell og restaurant (inkludert varehandel)?
  4. Hvor mange kvinner og menn var henholdsvis fiskere og kokker, hovmestere og servitører (fagutdannede) og ufaglært kjøkkenpersonale? Se tabellen ”Sysselsatte etter kjønn og yrke”.
  5. Hvorfor er det så få som arbeider som fiskere eller i fiskerinæringen i dag sammenliknet med antall ansatte i restaurant, kjøkken og kantine?

Nettressurser

Sysselsatte etter kjønn og yrke. Årsgjennomsnitt 2002–2004

http://www.ssb.no/emner/06/01/yrkeaku/tab-2005-02-02-03.html

Statistisk sentralbyrå

Tabell: Sysselsatte etter yrke og næring. Årsgjennomsnitt 2004

http://www.ssb.no/emner/06/01/yrkeaku/tab-2005-02-02-06.html

Statistisk sentralbyrå