Næringsstrukturen i fisket

Studer de tre bildene på side 147, bruk tabellene og svar på spørsmålene.

Oppgave

  1. Beskriv hva som skjer på de tre bildene – fra fisken i havet til den ligger på fat. Hvilken næring gjør hva?
  2. Hvor mange arbeider innenfor primær-, sekundær- og tertiærnæringene i dag? Du kan bruke tallene i læreboka eller finne oppdaterte tall i tabellen ”Sysselsatte etter yrke og næring”.
  3. Hvor mange arbeidet innenfor fiskerinæringen i 2004? Innenfor hotell og restaurant (inkludert varehandel)?
  4. Hvor mange kvinner og menn var henholdsvis fiskere og kokker, hovmestere og servitører (fagutdannede) og ufaglært kjøkkenpersonale? Se tabellen ”Sysselsatte etter kjønn og yrke”.
  5. Hvorfor er det så få som arbeider som fiskere eller i fiskerinæringen i dag sammenliknet med antall ansatte i restaurant, kjøkken og kantine?


Cappelen Damm

Sist oppdatert: 12.08.2005

© Cappelen Damm AS